Tişörtünü Giy ve Yürü. Gittiğin Her Yerde Tişörtün Konuşsun.
Bu Bir Vatandaş Eylemidir!
Konuya Duyarlı Türkiye'nin Her Köşesindeki Tüm Vatandaşlar Katılabilir. EYLEME NASIL KATILABİLİRSİNİZ? gdoyahayir.t@gmail.com adresine ileti gönderirseniz, size ulaşırız.
Biz Sokağa Çıktık!
GDO'ya Hayır tişörtlerini giyen herkesten fotoğraf bekliyoruz. Fotoğraf makinesi, cep telefonu ile çekilmiş fotoğraflarınızı gdoyahayir.t@gmail.com adresine gönderirseniz, blogta yayınlayabiliriz.
18 Mart 2010 Perşembe
Biyogüvenlik Kanun Tasarısı Meclis'te görüşülürken,
Kadıköy Ekoloji Pazarı'nda rastladığımız Şule Şenol da eylemimize katıldı!
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulusal Biyogüvenlik Yasası’nı görüşmeye başladı. Biz, Ulusal Biyogüvenlik Yasası ile ülkemizde GDO’ların ithalatının, ihracatının, depolanmasının, üretilmesinin, ekilmesinin yasaklanmasını ve GDO Yönetmeliğinin iptalini istiyoruz.
Meclisteki milletvekillerine sesleniyoruz:
Soframda GDO istemiyorum! Çünkü, GDO’lu gıdalar sağlık riski içerir. Alerji yaratırlar, vücuda zarar verirler, bağışıklık sistemini bozarlar, antibiyotiğe direnç oluştururlar, insan genetiğini etkileyebilirler, kanser ve kısırlığa neden olabilirler. Kısacası, GDO’lar güvenli gıda değildir!
Tarlamda GDO istemiyorum! Çünkü, yerel tohum ve çeşitlerin kaybına neden olurlar, çiftçilerin tohum saklama haklarını ellerinden alıp uluslararası şirketlerin tohum tekeline mecbur bırakırlar, doğayı genetik olarak kirletirler, kısır tohumlar ile doğanın hasadını çalarlar, toprağı fakirleştirirler, kimyasal ilaç ve suni gübre kullanımını artırırlar, daha fazla su kullanırlar, suyu kirletirler. Kısacası, GDO’lar tarımsal ve ekolojik yıkıma yol açarlar!
Ülkemde GDO istemiyorum! Çünkü, biyogüvenliği yok ederler; biyolojik silah olarak kullanılabilirler; biyoçeşitliliğe zarar verirler; gıda güvenliğini ortadan kaldırırlar; ülke tarımını uluslararası tohum şirketlerinin avuçlarının içine bırakırlar; çiftçi haklarını çiğnerler; canlıların patentlenmesine sebep olurlar. Kısacası, halkın beslenmesi, ülkenin doğası, çiftçinin hasadı, uluslararası şirketlerin insafına bırakılır!
Bu nedenlere, GDO’ya HAYIR!
Gıda, hava ve su gibi en temel ihtiyacımız. Gıda yaşamımızın temeli. GDO’lu tohum, yem ve gıdalar sağlık riski içeriyor. Biz gönül rahatlığı ile ekmeğimizi, yemeğimizi yemek, sütümüzü, çorbamızı içmek, çocuklarımızı beslemek istiyoruz.